Jobbe med byggesaker i RørWeb

Informasjon i byggesaksskjemaene som er laget for Fellestjenester BYGG, redigeres delvis i Ansvarsområdene for prosjektet og delvis i skjemaet selv.

Det er primært den informasjon om et ansvarsområde, som benyttes i flere skjemaer som ligger i selve prosjektet.

Eksempel: Informasjonen om samsvarserklæring benyttes av skjemaene for erklæring om ansvarsrett, gjennomføringsplan og samsvarserklæring. Derfor er denne informasjonen samlet i prosjektet og ikke i skjemaene selv.

For informasjon om hvordan man oppretter og fyller ut ansvarsområder i et prosjekt, se Opprette og redigere KS-ansvarsområder.

Krav for å kunne sende byggesaksskjemaer gjennom Altinn

  • Ditt firma må være Ansvarlig foretak på prosjektet og de ansvarsområdene du skal sende skjemaer for

  • Firmaet ditt må ha riktig organisasjonsnummer fyllt ut under Firmaopplysninger. Kontakt en administrator dersom dette ikke stemmer

  • Du må ha tilgang til å logge deg inn i Altinn som privatperson. Dette gjør du enten med MinID, BankID, BankID mobil, eller andre autentiseringsmetoder som er godkjent av ID-porten. Enkelt sagt, hvis du kan levere selvangivelsen din gjennom Altinn, kan du logge deg inn der.

  • Du må ha blitt gitt de riktige rettighetene i Altinn av en som har rett til å administrere foretaket i Altinn. En veiledning for hvordan dette gjøres finner du hos DiBK.

Se veiledning for innlogging til Altinn gjennom RørWeb.

Hvordan fylle ut og sende inn skjemaene